Vier mannen aangehouden voor bezit inbrekerswerktuig

maandag 18 juli 2016

Doornspijk - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 18 juli vier mannen aangehouden omdat in de auto waarin zij zaten inbrekerswerktuig werd aangetroffen.

Agenten controleerden rond 01.00 uur op de Zuiderzeestraatweg West een bestelbus die half op de weg en half op het fietspad stond geparkeerd. In deze auto zaten een Poolse jongen van 17 jaar en een Poolse man van 28 jaar. Het bleek dat de 28-jarige man gezocht werd in verband met een inbraak in 2012 in Vlijmen. Hij is aangehouden en ingesloten. In eerste instantie werd verder niets aangetroffen in de bestelbus.

Enkele uren later zagen surveillerende agenten dat de bestelbus nog steeds op dezelfde locatie stond. Nu zaten meerdere personen in de bestelbus. Omdat de agenten dit vreemd vonden, onderwierpen ze de bus opnieuw aan een controle. Naast de 17-jarige jongen die eerder ook in de bus zat, troffen ze nog drie 20-jarige Poolse mannen aan. Ook troffen de agenten inbrekerswerktuig aan. Het viertal is aangehouden voor het bezit van inbrekerswerktuig en ingesloten voor nader verhoor. Het inbrekerswerktuig is in beslag genomen.

Inbrekerswerktuigen

Veel gemeenten hebben in de Algemene Plaatselijke Verordening opgenomen dat het niet is toegestaan om werktuigen te vervoeren waarmee een inbraak gepleegd kan worden. De aanpak van woninginbraken heeft hoge prioriteit bij de politie. Daarom controleert de politie veel en treedt op tegen het overtreden van dat verbod.

 

2016354146

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Oldebroek | 112 alarmeringen Oldebroek | Goedkoop Tanken in Oldebroek | Supermarkten in Oldebroek | Weerbericht Oldebroek