Hennepkwekerij aangetroffen

woensdag 9 december 2015

Oldebroek - Dinsdagavond 8 december werd in een woning aan de Van Sytzamalaan in Oldebroek een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

Naar aanleiding van een melding over brommend geluid dat uit de woning kwam, werd dinsdagavond een onderzoek gedaan in de woning. Daar werden twee kweekruimtes aangetroffen waarin in totaal 409 hennepplanten stonden. Er bleek sprake te zijn van diefstal van stroom, daarnaast was er sprake van een zeer brandgevaarlijke situatie. In opdracht van de officier van Justitie werd de hennepkwekerij ontruimd. De bewoner werd aangehouden. Hij zit voor verder onderzoek vast.

Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen en maken de buurt onveilig. Een kwekerij kan schade en overlast veroorzaken door lekkages, stank en schimmelvorming. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan. Bovendien kosten deze kwekerijen ons allen geld. Het illegaal stroom aftappen door henneptelers leidt tot een hogere energierekening voor iedereen, ook voor u.

Er zijn verschillende signalen die op een hennepkwekerij in uw buurt of buurwoning kunnen wijzen:

Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt hennep wordt gekweekt? Aarzel dan niet en bel de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Oldebroek | 112 alarmeringen Oldebroek | Goedkoop Tanken in Oldebroek | Supermarkten in Oldebroek | Weerbericht Oldebroek