Duo aangehouden voor brandstichtingen

dinsdag 12 augustus 2014

Oldebroek - De politie heeft de afgelopen dagen twee mannen aangehouden. Zij worden ervan verdacht in de nacht van zaterdag op zondag 3 augustus meerdere branden in Oldebroek te hebben gesticht. Het duo zit in voorlopige hechtenis.

In de bewuste nacht werden er meerdere brandjes in afval- enhuisvuilcontainers aan de Zuiderzeestraatweg en de Gentiaan gesticht. Dankzijoplettendheid van bewoners en de inzet van de brandweer kon men in de meestegevallen de schade beperken. Bij n woning ging een schuurtje in vlammen op.

Politieonderzoek en aanhoudingen

De politie stelde een uitgebreid (buurt)onderzoek in en daaruitbleek, dat er vermoedelijk sprake was van n of twee verdachten, die zichkennelijk op de fiets verplaatsten. De signalementen liepen in eerste instantieuiteen.

Tijdens het onderzoek kreeg de politie zicht op de verdachten. Het gaat hierbijom een 17-jarige jongen uit Oldebroek en een 18-jarige uit Elburg. Zij werden opmaandag 11 en dinsdag 12 augustus aangehouden. Zij zijn ingesloten voor verhooren alle gedupeerden worden zo spoedig mogelijk in kennis gesteld.

2014105651/2014105662/2014105666

bron: politie.nl | Categorie: brand


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Oldebroek | 112 alarmeringen Oldebroek | Goedkoop Tanken in Oldebroek | Supermarkten in Oldebroek | Weerbericht Oldebroek